Crna Gora leto I Last minute ponude I Letovanje 2023

S druge strane, plitka voda je čini savršenom destinacijom za porodice sa decom. Plaža Žanjice nalazi se na poluostrvu Luštica, a u letnjoj sezon svakodnevno do nje prevoze brodići iz Herceg Novog, Igala i okoline. Plaža je dugačka, šljunkovita, a voda je neverovatno čista i kristalnoplave boje. Grad koji je pod Uneskovom zaštitom i možda jedan od najlepših na primorju. Mana mu je što nema velike gradske plaže, ali zato lokalci koji neće na ponte biraju Bajovu kulu. Ova plaža je između Kotora i Perasta, a ima i pesak i drvenu pontu na kojoj su ležaljke.

peščane plaže u crnoj gori

Do uvale na kojoj sunčevi zraci zaslepljuju talase, moguće je stići samo morskim putem, a taj je i najlepši. Ovo nije klasična plaža i neće vas prostranstvom ostaviti što se kaže bez daha. Ali kada jednom dođete baš će se teško desiti da ne poželite ponovo. Uslov je samo da ste ljubitelj stena i da vam ne smeta što nema sitnog peska po kojem možete lagano da hodate. Da se odmah razumemo, Velika plaža, Jaz, Plavi horizonti, Mogren, Kraljičina plaža, Pržno.. Neosporno je da su predivne i da pružaju sve što vam je potrebno tokom dana.

Najlepše plaže u Crnoj Gori – najveći adut „bisera Mediterana“

Leti je poslednjih godina hit “Đe se kupaš” grupe Who see, pa mnogi pominju krofne, školjke i puža iz pesme. Ali niko nije potražio odgovor gde se zaista u spotu kupaju ovi momci. U pitanje je plaža Pecka, na potezu ka Plavim horizontima.

https://podgorica.taxi/

Nekada se do ove plaže nije moglo doći ako nemate svoju barku. Sada je svima dostupna ko ima bilo kakvo prevozno sredstvo. Na njoj nema https://taxi-travel.me/ ležaljki ni gužve, ali je voda toliko kristalno čista da je možda i najbolja lokacija ukoliko volite da pravite kul fotke ispod vode.

Najnovije vesti

Ima oblik zaliva, a zbog prelepe boje mora i odličnog sadržaja na samoj obali, plaža Lučice se nalazi na listi “najlepše plaže u Crnoj Gori”. Duga uska šljunkovito-peščana plaža, toplo more i mnoštvo restorana, kafića i barova duž plaže, stavljaju Sutomore u sam vrh turističkih atrakcija u Crnoj Gori. Ova prelepa peščana plaža https://podgorica.taxi/ zaštićena liticama u blizini starog grada Budve je veliki favorit među lokalnim stanovništvom i glavni kandidat za najbolje plaže u Crnoj Gori. Lako dostupna obalnim putem, slikovita plaža je podeljena na dva dela šarmantno neravnim planinama. Nema sumnje da je čuvena Velika plaža i najveća atrakcija ovog letovališta.

peščane plaže u crnoj gori

Dugačka je preko 12 kilometara, a ova ogromna plaža je raj za sunčanje i sportove na vodi. Plitka voda i blagi povetarac čine je idealnim mestom za aktivnosti kao što su kajting i jedrenje na dasci. Na samom ulazu na plažu Mogren nalazi se peščane plaže u crnoj gori i simbol Budve – skulptura „Balerina” ili „Budvanska plesačica”. Ona je delo beogradskog vajara Gradimira Aleksića, a inspirisana je starom legendom ovoj kraja. Kilometru (od 12,5 koliko je Velika plaža ukupno duga), u pravcu reke Bojane.

DOBRE VODE

Kada je moj sin imao 1,2,3,4 godine i nije imao pojma gde ide mi smo išli u tursku, egipat, grčku. Ove godine, recimo, baš smo u finansijskom škripcu i ne možemmo da idemo na letovanje gde bismo hteli. Međutim, onda sam u jednom u trenutku sela i razmislila da mom sinu uopšte ništa ne znači gde je jer nema pojma da li u luksuznom letovalištu sa per zvezdica ili u kamp kućici u crnoj gori. Tako da idite na more i uživajte, jer nije bitno gde si nego sa kim. Plaže u Sutomoru su jako lepo uređene i prostiru se u dužini od 2 kilometra. Glavna plaža ima lučki oblik, a veliki broj malih plaža i uvala nalazi se na delu barske obale.

Gde letovati u Srbiji: Skriveni biseri od kojih zastaje dah (FOTO) – Danas

Gde letovati u Srbiji: Skriveni biseri od kojih zastaje dah (FOTO).

Posted: Sun, 16 Jul 2023 07:00:00 GMT [source]